برای اطمینان بیشتر منبع تغذیه (پاور) را از برق نیز قطع کنید.
جهت اطمینان کامل از خاموش بودن دستگاه پیشنهاد می شود دوشاخه برق کامپیوتر را از شاخه یا سه راهی جدا کنید. اگر تا قبل از این هنوز از خاموش بودن اطمینان نداشتید دیگر نی توانید مطمئن باشید که دستگاه خاموش شده است.
تا اینجا می تانید مطمئن شوید که اولین قدم ها در مسیر تعمیرات کامپیوتر و لپ تاپ به درستی برداشته اید.
حواستان به دود و بوی سوختگی باشد.
اگر از پاور یا کیس کامپیوتر شما دود بیرون آمد یا بوی سوختگی حس کردید سریعا:
- هر کاری مه در حال انجام است را متوقف کنید.
- به سرعت برق را قطع کنید.
- تا خنک شدن کامپیوتر صبر کنید و حداقل برق را تا 5 دقیقه وصل نکنید.
برای رفع مشکل ابتدا سعی کنید جایی که از ان دود خارج شده یا بوی سوختگی می دهد را پیدا کنید و آن را از سیستم جدا کنید و قطعه ای سالم را جایگزین کنید. در چنین مواردی اصلا سعی در تعمیر قطعه ای که به این اندازه آسیب دیده نداشته باشید زیرا ریسک زیادی را در آینده به شما تحمیل خواهد کرد به ویژه اگر آن قطعه منبع تغذیه باشد.
چیزهایی مانند انگشتر، دستبند و اقلام زینتی را به خصوص اگر فلزی هستند از خود دور کنید.
یکی از چیزهایی که باعث برق گرفتگی می شود این است که مقتی ساعت یا دستبند فلزی، حلقه با وسایلی که دارای مشخصات ولتاژی بالایی هستند کار کنید و آنهارالمس کنید به همین دلیل توصیه می شود قبل از شروع ه تعمیرات کامپیتر و لپ تاپ هرگونه اجسام و اقلام فلزی از جمله زیورآلات را از خود دور کنید این موضوع زمانی که می خواهید با پاور (منبع تغذیه) کار کنید مهم تر و حساس تر می شود بنابراین قبل از شروع هر گونه تعمیر و بازکردن کامپیوتر و لپ تاپ جهت تعمیر وسایل و زیورآلات فلزی را از خود دور کنید.
خازن ها چیزهای ریسک داری هستند ترجیحا از آنها اجتناب کنید.
خازن ها قطعات کوچکی هستند که در قسمت های زیادی از کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرند. خازن ها خاصیتی دارند که می توانند شارژ الکتریکی را مدت زمان کمی پس از قطع شدن منبع تغذیه در خو نگه دارند. بنابراین پس از قطع کردن جریان برق بهتر است پس از چند دقیقه صبر کار تعمیر کامپیوتر و لپ تاپ را آغاز کنید تا در معرض خطر برق گرفتگی از خازن ها قرار نگیرید.
سراغ قطعاتی که قابلیت تعمیر شدن ندارند نروید
بعضی از قطعات کامپیوتر بگونه ای طراحی شده اند که امکان تعمیر آنها توسط تعمیرکاران خبره هم وجود ندارد و اصلا قابل تعمیر نیستند. این حالت بیشتر در منبع تغذیه یا بعضی از مانیتورها، درایور های نوری، هارد دیسک ها یا سایر اجزای خطرناک و بسیار حساس کامپیوتر وجود دارد به طور معمول قطعاتی که داری این حالت هستند با زدن برچسب مشخص می شوند بنابراین اگر روی یک قطعه از کامپیوتر با برچسبی شبیه اینکه این قطعه قابل تعمیر نیست برخوردید ان را به عنوان یک پیشنهاد یا یک چالش که باید از پس آن بربیایید فرض نکنید. این پیام هشداری کاملا واقعی و جدی است که باید رعایت شود
حال اگر خودمان نخواستیم کامپیوتر را تعمیر کنیم و تصمیم گرفتیم آن را به تعمیرگاه ببریم چه نکات مهمی باید رعایت شود.
در بساری موارد برای کامپیوتر مشکلاتی پیش می آید که خودمان قادربه رفع آن نیسیتم بنابراین باید کامپیوتر و لپ تاپ را برای تعمیر یا بروزرسانی به تعمیرگاه و نزد متخصص ببریم. در این مواقع باید نکات زیر را اعایت کنیم.