روشهای عیب یابی سرویس ویا مودم های tp-link
بارزترین مشکلاتی که برای کاربران مودم های tp-link ممکن است بوجود بیاید عدم اتصال به اینترنت حتی با وجود تنظیمات دقیق مودم بر روی خط تلفن است بنابراین در اینجا به ارائه راه حل هایی در این زمینه می پردازیم. شاید بسیاری از این راهکارها برای شما بسیار پیش پا افتاده باشد اما ممکن است با اجرا همین دستورالعمل مشکل شما به راحتی برطرف شود . البته قبل از اجرا این مراحل حتما اطلاعات کافی را در زمینه تنظیمات مودم به خط تلفن و کامپیوتر مطالعه نمایید.
مراحل عمومی عیب یابی
1- فعال بودن مودم : ابتدا روشن بودن مودم را بررسی کنید و از اتصال کابل تلفن وکامپیوتر اطمینان حاصل کنید.
2-خرابی مودم :در صورتی که چراغ مودم tp-link شما روشن باشد نشان دهنده این است که سرویس اینترنت شما بر روی خط تلفن فعال است و اگر چراغ مودم tp-link روشن نمی شود،علت خاموش بودن چراغ اینترنت مودم tp-link اتمام حجم مصرفی یا اشتراک شما است .شرکت های ارائه دهنده adsl پس از اتمام اشتراک یا حجم مصرفی مدت زمان اندکی را برای تمدید اشتراک درنظر می گیرند بنابراین زمانی که چراغ adsl روشن شد مجدد اشتراک خود را با ISP چک کنید تا فعال باشد. درصورتی که چراغ مودم tp-link شما روشن نمیشود و اطمینان دارید که سرویس اینترنت نیز فعال است با یک مودم adsl دیگر چراغ مودم را چک کنید ، اگر مودم روشن شد نتیجه میگیریم مودم اول خراب است.
.
3- قفل کردن آدرس سخت افزاری : درصورتی که مودم خود را جابجا نمودید و مشکل خاموش بودن چراغ اینترنت مودم tp-link همچنان ادامه داشت ممکن است مشکل چیز دیگری باشد این نکته را در نظر بگیرید که بسیاری از ISP ها شناسه سخت افزاری مودم قبلیتان را به عنوان تنها مودم برای استفاده از سرویس اینترنتی شما قفل می کنند این بدین معنا است با وجود تعویض مودم مجدد اینترنت نخواهید داشت بنابراین از پشتیبانی شرکت ارائه دهنده مودم تقاضا کنید تا خط شما را ریست و قبل از این کار حتما مودم را از خط تلفن جدا کنید . پس از آن میتوانید با اتصال مودم جدید به خط تلفنتان از اینترنت استفاده کنید . در واقع با قفل کردن آدرس سخت افزاری مودم سعی براین است تا امنیت کامل برای اشتراک اینترنت شما بوسیله ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی برقرار باشد.
4- خاموش بودن چراغ اینترنت مودم tp-link : یکی دیگر از مشکلاتی است که با آن مواجه خواهیم شد اگر برروی کامپیوتر خود اینترنت ندارید کابل شبکه خود را چک کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید ودر غیر اینصورت از تنظیمات صحیح کارت شبکه مطمئن شوید. استفاده از تلفن های قدیمی واتصال آنها به مودم دلیل اصلی این مشکل است امروزه برای افزایش سرعت وسازگاری مودم با تلفن سعی کنید از تلفن های قدیمی که درمنزل موجود دارید استفاده نکنید
5- عیب یابی خط تلفن اینترنت :ممکن است اتصال کابل بین مودم و خط تلفن دچار اختلال شده باشد یا اینکه کابل به علت خمیدگی در نقطه ای از آن باعث بروز این مشکل شده باشددراینصورت کابل را باز کنید ، مجددا وصل نمایید و چراغ power راچک کنید که روشن باشد و همچنین چراغ وای فای مودم را نیز کنترل کنید.
6- رفع خرابی سیم کشی تلفن :پورت تلفن وخروجی برق را بررسی نمایید که هر کدام در قسمت مربوط به خود وصل شده باشد کابل تلفن مستقیم به خروجی پشت مودم که بنام line است وارد میشود و کابل برق نیز از پریز به سمت سمت powerمودم متصل میشود.
7- خاموش بودن چراغ اینترنت مودم tp-link به علت وجود اسپیلتر: ممکن است کارشناس نصب مودم را بصورت اشتباه راه اندازی نموده است مثلا شاید مودم شما خود شامل اسپیلتر در داخل تجهیزاتش باشد وکارشناس هم اسپلیتر دیگری را مجدد استفاده نموده است زیرا مودم های جدید در داخل خودشان اسپلیتر موجود دارند کابل برق را مستقیم و بدون نیاز به فیلری به مودم متصل کنید و از این ابزارهای مازاد استفاده نکنید نامبرده اسپیلیتر وسیله ای است که نویز را از بین می برد و از قطع و وصلی مودم جلوگیری به عمل می آورد .
8- چرا گاهی چراغ مودم روشن نمی شود : اگر در منطقه ای مرطوب وساحلی مانند شمال کشور زندگی می کنید احتمال اینکه خوردگی در پریز تلفن ایجاد شده باشد زیاد است که باعث خاموش شدن چراغ اینترنت مودم tp-link شما می شود تنها راه حل این است که سوکت های آنرا تعویض نمایید.
9-برطرف نمودن خرابی سیم کشی تلفن :گاهی سیم کشی داخل ساختمان ممکن است دچار مشکل شود که باعث خاموشی چراغ مودم است عملکرد کابل موجود در خط تلفن ومودم tp-link شما برقراری سیگنالی صوتی و دیتا است که اگر این عملکرد در ساختمانی دچار بروز اختلال شود درنتیجه باعث خاموش بودن چراغ اینترنت مودم tp-link می شود.سعی کنید درهنگام کابل کشی ساختمان از بست های ضد رطوبت برای قسمت هایی از کابل کشی که بدون محافظ و داکت هستند استفاده نمایید تا میزان زنگ زدگی را کاهش دهد در این موارد از کارشناس برق برای رفع مشکل کمک بگیرید .
10- خاموشی وای فای مودم : در بسیاری از مواقع هم کابل کشی بیرون ساختمان ایراد دارد ممکن است دچار پارگی براثر حوادث طبیعی و یا غیر طبیعی شده باشد .در نتیجه با این پارگی سیگنال بدرستی رد و بدل نخواهد شد و باعث قطعی آن می شود بهتر است با مخابرات مرکز برای بررسی پارگی کابل و اتصال مجدد آن تماس حاصل نمایید تا کارشناسان را به محل اعزام کنند.
11-فعال بودن گزینه اتصال در صورت نیاز :در تمامی مودم ها گزینه ای بنام Dial on demand به معنای اتصال درصورت نیاز موجود است.در صورتی که این گزینه در مودم اینرنت فعال باشد و ازکامپیوتری که متصل به مودم است ازاینترنت آن استفاده نمیکنند ،پس از مدت کوتاهی اینترنت آن بصورت خودکار قطع میشود.معمولا این گزینه برای موقعیت هایی استفاده میشود که مدت زمان اتصال به اینترنت در هزینه اشتراک مشترک تاثیر داشته باشد.البته ناگفته نماند که شرکت های ارائه دهنده سرویس اینترنت این گزینه را به ندرت در هزینه اشتراک لحاظ می کنند.درصورتی که کامپیوتری مجدد به اینترنت نیاز داشته باشد مودم بصورت خودکار متصل میشود واین گزینه به عنوان پیش فرض در مودم ها غیرفعال است.
12- امکان بروز نویز در مودم های tp-link :نویز و خش خش در مودم نیز یکی دیگر از مشکلات است که با خاموش و روشن شدن چراغ اینترنت مودم tp-link همراه خواهد بود این مشکل بیشتر به علت عدم اتصال اسپیلیتر یا همان نویزگیر است بنابراین از اتصال آن به مودم مطمئن شوید به این صورت که خط تلفن به ورودی متصل شده باشد و پورت های خروجی اسپیلیتر به تلفن و مودم نیز بصورت صحیح متصل شود .بهتر است فاصله سیم کشی بین مودم و تلفن کوتاه باشد و دستگاه بصورت کامل متصل شود.
13- وجود فیلتر شکن : دراکثر مواقع امکان دارد برای ورود به صفحه تنظیمات مودم با مشکل مواجه شوید که علت آن عدم تنظیم صحیح کارت شبکه میباشد و یا وجود فیلتر شکن برروی کامپیوترتان باشد که حتما قبل از ورود به تنظیمات مودم آن را غیرفعال کنید.