۲ اصطلاح برای تعمیر کیس کامپیوتر وجود دارد:
1-خاموش 2- روشن
اصطلاح dead در خرابی مدل خاموش، یعنی اینکه کیس کامپیوتر در حالت خاموش است و اصطلاحاً مرده است و روشن نمی شود. اولین نکته خیلی مهم قبل از شروع به تعمیر کیس کامپیوتر و هر گونه عیب یابی این است که به گارانتی کیس توجه کنیم که اگر کیس هنوز شامل گارانتی میشود از گارانتی آن استفاده کنیم. توجه داشته باشید که اگر برای تعمیر کیس کامپیوتر کیس را باز کنید امکان دارد که گارانتی شامل کیس نشود.
مرحله بعدی چک کردن برق کابل سیستم کامپیوتر است که آیا برق به کابل پاور و منبع تغذیه کیس می رسد یا نه مرحله بعد چک کردن برق خود پاور و یا همان منبع تغذیه است برای این کار در کیس را باز کنید و دنبال کابل بزرگ که حدوداً از ۲۰ تا ۲۴ پایه داره بگردید و داخل کیس پیداش کنیم کابل را از سوکت مادربرد جدا کرده سیم سبز و یکی از سیمهای مشکی رو به همدیگه متصل کنید با این کار شما، فن power روشن می شود در صورتی که روشن شد باید به سراغ بایوس سیستم برویم ما در اینجا باید جامپر cmos clear رو پیدا کنیم این جامپر معمولاً یا دو پایه داره و یا سه پایه، باید توسط یک جسم رسانا مانند نوک پیچ گوشتی جامپر های مورد نظر رو یک بار اتصال بدیم با این کار اطلاعات setup به صورت کارخانه ای در میاد.
و بعد تست کنید که آیا روشن میشود یا نه؟ اگر این مرحله اوکی بود باید تمام قطعه های روی مادربرد از قبیل رم، سی پی یو، مودم، هارد دیسک، کارت گرافیک، دی وی دی رایتر، کارت tv و هر قطعه دیگه ای که به اسلات های pci وصل شده به جز کابل دیتا و تغذیه را از روی مادربرد خارج کنید و تست کنید سیستم بعد از هربار که روشن شد قطعه را که تست کردیم را وصل می کنیم و سراغ قطعه بعدی می رویم تا قطعه معیوب را پیدا کنیم.
در صورتی که قطعه را پیدا کردید می توانید سراغ یک تعمیرکار سخت افزار کامپیوتر بروید البته در سایت دیجی بان می توانید فرم پر کنید کارشناسان متخصص دیجی بان با شما تماس می گیرند و هماهنگی های لازم برای تعمیر سیستم شما را انجام می دهند کارشناسان دیجی بان حتی برای تعمیر کیس کامپیوتر شما در محل نیز مراجعه میکنند.
حالت بعدی تعمیر کیس کامپیوتر ، حالت روشن است
وقتی که سیستم روشن می شود در صورت نداشتن تصویر یا بوق زدن کیس متوجه می شویم که سیستم ایراد دارد اولین کار عیب یابی سیستم است
۱ اگر سیستم بوق زد
باید حالت بوق بررسی شود. ۱ بوق کشیده به مدت ۳ الی ۴ ثانیه به صورت متداوم یا اینکه بوق کمتر از یک ثانیه پشت سر هم در این حالت متوجه می شویم که سیستم یا خراب شده یا کثیف شده است.
اولین کاری که باید بکنید این است که رم را از جایش خارج کنید و با یک تکه کاغذ پایه هایش را با دقت تمیز کنید و بعد هم در جایگاهش قرار دهید قبل از این که رم را در بیاورید کامل به نحوه ی قرارگیری آن دقت کنید که مبادا رم را برعکس داخل سوکت قرار دهید اگر رم به دو بخش تبدیل شود یک بخش همیشه بزرگتر از بخش دیگر است اول پایه ها را از هم باز کنید و بعد رم رو داخل سوکت قرار دهید بعد از این که رم را داخل سوکت خودش قراردادید دو طرف گوشه رم را با دو انگشت شست فشار دهید تا این که کامل در سوکت جا بیفتد. الان وقت تست است حالت بعدی به صورتی است که اولین بوق از 3 تا ۴ ثانیه طول میکشد و بعد از آن دو بوق کوتاه پشت سر هم زده میشود در این صورت مشکل از کارت گرافیک است و باید مانند دراوردن رم، کارت گرافیک نیز از جایش در بیاید و سرویس شود و بعد هم تست شود توجه داشته باشید که اسلات آبی رنگ در مادربرد محل قرار گرفتن کارت گرافیک است و اما بوق زدن به مدت یک ثانیه پشت سر هم این حالت بوق زدن زمانی پیش می آید که ما پردازنده مرکزی غیر استاندارد روی مادر برد نصب کرده باشیم معمولاً ما این مشکل را در مادربردهای ایسوس داریم.
میرسیم به حالت بعدی که سیستم روشن میشه ولی تصویر ندارد در این حالت هم باید تمام مراحل گفته شده قبل را اجرا کرد به اضافه ریست کردن تنظیمات بایوس توسط جامپرclear cmos و تست کردن مجدد آن،
یک نکته در مورد چراغ پاور مادربرد است که اگر خیلی ضعیف روشن باشد و سیستم بالا نیاید احتمال ایراد از خود مادر برد و یا منبع تغذیه میتواند باشد
بیشتر در کامپیوترهای قدیمی دیده شده که یکی از خازن های مادربرد ترکیده است و مایع درونش به بیرون نشت کرده و باعث اشکالاتی از این دست شده است. پس مادربرد خود را بررسی کنید و ببینید که آیا نشانهای از یک خازن متورم پیدا میکنید یا نه؟
ممکن است فقط بالای آن باز باشد شاید مایع قهوه ای رنگی روی مادربرد ببینید و شاید هم خازن فقط یکم باد کرده باشد اگر نشانه ای از مشکل خازن پیدا نکردید باید منبع تغذیه را تست کنید منبع تغذیه یا همان power در کنار هارد درایو و فن از قطعه هایی است که خیلی دچار خرابی میشود که مشکلات آن بیشتر ناشی از داخل خود منبع تغذیه است
اگر خازنها دچار مشکل شده اند به هیچ وجه نباید فکر تعمیر پاور خراب باشید تنها راه نتیجه گیری تعویض منبع تغذیه است زیرا اگر هم که خراب باشد ممکن است ولتاژ بالایی درونش ذخیره شده باشد اما راه های شناسایی یک منبع تغذیه خراب چیست یکی استفاده از منبع تغذیه جایگزین و روش دیگر نصب همین منبع تغذیه روی یک کیس دیگر است اگر کامپیوتر دیگری در دسترس است این منبع تغذیه را درون کیس دیگر بگذارید و تست کنید.