این خلاصه ای بود از نحوه ارائه و کلیات سرویس ADSL
نحوه عیب یابی سرویس یا مودم ADSL
برای حل کردن مشکل خرابی مودم مراحل زیر را اجرا کنید و مطمئن شوید که هر مرحله به درستی انجام می شود در برخی از این موارد ممکن است از نظر شما پیش پا افتاده باشد و یا حتی فکر کنید مثل من مشکل خرابی این نمی باشد اما مطمئن باشید که در خیلی موارد با حل این مسائل مشکل خرابی مودم رفع شده است فرض را بر این می گیریم که شما مودم را به درستی تنظیم کرده باشید و به کامپیوتر و خط تلفن وصل کرده اید در ابتدا نحوه تنظیم مودم را در قسمت مقالات این سایت بخوانید مراحل عیب یابی به دو قسمت تقسیم می شود ابتدا موارد کلی را بررسی می کنیم و سپس حل مشکلات خرابی مودم را بررسی می کنیم.
مراحل عمومی عیب یابی در خرابی مودم
-۱ اول از روشن بودن مودم و متصل بودن صحیح آن به خط تلفن و کامپیوتر مطمئن شوید
-۲ مطمئن شوید سرویس اینترنت روی خط شما فعال است برای این کار چه کنیم که آیا چراغ ADSL روشن است یا نه اگر چراغ ADSL روشن می شود اما به اینترنت وصل نمی شوید امکان دارد اشتراک شما تمام شده باشد.
معمولاً سرویس دهنده های اینترنت تا چند روز بعد از تمام شدن اشتراک حجم مصرفی اینترنت را فعال نگه می دارند پس اگر چراغ حدیث روشن است فعال بودن اشتراک خود را با ISP چک کنید.
3-اگر چراغ adsl روشن است و isp می گوید که سرویس شما فعال است حتماً با یک مودم دیگر از روشن بودن چراغ ADSL را چک کنید.
اگر چراغ ADSL مودم دوم که مطمین هستید سالم است نیز روشن نشد می توانید به از ISP بخواهید سرویس غیر فعال شما را فعال کند.
توجه داشته باشید که بعضی از آی سی ها شناسه سخت افزاری مودم قبل را به عنوان تنها مود معتبر می شناسند و برای استفاده از این سرویس قفل می کنند پس اگر مودم ایرانسل خود را عوض می کنید این مورد را بایستی خود بررسی کنید و اگر این حالت روی خط شما فعال است مودم را از خط تلفن جدا کنید و از isp در خط شما ریست کند و بعد از آن مودم جدید را به خط متصل کنید قفل کردن آدرس سخت افزاری به منظور امنیت بیشتر برای جلوگیری از سوء استفاده از اشتراک شما انجام می شود ولی ممکن است این مشکل را به وجود بیاورد .
4- بعد از انجام تنظیمات مودم واطمینان از فعال بودن سرویس اینترنت روی خط، چراغ اینترنت مودم روشن میشود البته در حالت PPPoE که تمامی آموزش های این سایت به همین روش هستند) اگر با انجام این کارها هنوز روی خط خود اینترنت ندارید کابل شبکه که به مودم وصل شده را چک کنید ممکن است کابل خرابی داشته باشدسپس برای رفع مشکل خرابی مودم تنظیمات کارت شبکه را چک کنید.
5-اگر کابل به درستی متصل باشد و تنظیمات کارت شبکه نیز صحیح باشد، چشمک زدن چراغ LAN روی مودم و روی کارت شبکه کامپیوتر است.
معمولاً مودم های adsl با راه های مختلف به اینترنت وصل می شود در ایران سرویس adsl بر روی بستر PPPoEE ارائه می شود یعنی زمانی که می خواهید آن را تنظیم کنید این حالت را باید انتخاب کنید و با استفاده از یوزرنیم و پسوردی که از آی اس پی می گیرید وارد تنظیمات شوید.
بعضی از کاربران پس از تنظیم کردن مودم به حالت PPPoE، باز هم روی ویندوز به کانکشن PPPoEE می سازند. که لازم نیست و ممکن است باعث عدم اتصال سایر کامپیوتر ها به اینترنت شود. پس در حالتی که مودم را در مد PPPoE تنظیم میکنید دیگر کانکشنی نسازید. حالت دیگر مد بریج (Bridge) است. در این حالت مودم مانند یک پل ارتباطی عمل می کند و باید روی کامپیوتر خود کانکشن Broadband از نوع PPPoE بسازید. توجه داشته باشید در این مد فقط اولین کامپیوتری که کانکشن PPPoE را اجرا کرده است به اینترنت وصل میشود و بقیه کامپیوتر ها وصل نمی شوند. این حالت بسیار کم استفاده می شود.
6- خیلی از کاربران ادعا دارند که مودم بیسیمشان به وسیله ی کابل به اینترنت دسترسی دارد اما از طریق وایرلس متصل نمی شود، یعنی به وایرلس متصل هستند ولی به اینترنت بیسیم دسترسی ندارند در این حالت موارد زیر را بررسی کنید:
- اولین مشکل خرابی مودم شاید ناشی از آیتم قبلی یعنی شماره 5 باشد. آیتم شماره 5 را بررسی کنید. یعنی از کانکشن PPPoE در ویندوز استفاده نکنید.
- دلیل دیگر ممکن است ای قطع و وصل کردن وایرلس دارند و ممکن است شما ناخواسته آنرا خاموش کرده باشید (البته اگر که اصلا به وایرلس دسترسی ندارید این حالت را چک کنید)
- چک کنی که آیا تنظیمات آی پی کارت شبکه وایرلس دستگاه شما روی حالت دستی تنظیم شده است یا نه؟ و اگر روی حالت دستی تنظیم شده است روی اتوماتیک بگذارید هم قسمت IP و هم قسمت DNS اگر IP دستی داده باشید نیز مشکلی وجود ندارد ولی باید در قسمت Default Gateway و DNS هم آدرس IP مودم را وارد کنید.
- ممکن است درایور کارت شبکه به درستی نصب نشده باشد پس از نصب صحیح درایور مطمین شوید. و نسخه نهایی درایور کارت شبکتان را برای رفع خرابی مودم نصب کنید.
7- برای استفاده از مد PPPoE باید VPI و VCI روی مودم را تنظیم کنید. مقدار VPI معمولا 0 و مقدار VCI باید 35 و برای سرویس دهنده پارس آنلاین 59 باید باشد. پس با این تفاصیر این مقادیر ممکن است در ISP های مختلف متفاوت باشد. این دو عدد را به درستی وارد کنید. اگر از این مقادیر مطمئن نیستید از ISP خود -مقدار صحیح را بپرسید.
8- معمولا در بیشتر مودمها آیتمی به نام Dial On Demand (اتصال در صورت نیاز) وجود دارد. اگر این گزینه فعال باشد، در صورتی که کامپیوتر های که به مودم وصل هستند، از اینترنت استفاده نکنند، پس از مدت کوتاهی مودم خود به خود از اینترنت قطع می شود. این حالت برای جاهایی مناسب است که مدت زمان اتصال به اینترنت هم در صورت حساب مشتری تاثیر داشته و لحاظ میشود. در ایران ISP ها این مورد را در نظر نمیگیرند. توجه کنید که به محض اینکه کامپیوتری مجددا نیاز به اینترنت داشته باشد، مودم باز به صورت خودکار به اینترنت وصل می شود. اما در زمان قطع بودن اتصال، چراغ اینترنت مودم هم خاموش میشود و ممکن است شما اشتباه فکر کنید . و این گزینه در بیشتر مودم ها غیرفعال است. اما برای مطمین شدن می توانید با استفاده از تصاویر مربوط به تنظیم مودم مکان انرا پیدا کرده و آنرا بررسی کنید که حتما غیر فعال باشد. محل آن معمولا در صفحه ای قرار دارد که Username و Password اشتراک اینترنت را وارد میکنید.